Event γαστρονομίας

Παράλληλα με το Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας 2024 «Γαλάζιοι Ορίζοντες» , θα εξελίσσεται και ένα πλούσιο πρόγραμμα γαστρονομικών εκδηλώσεων! 

Από τις ελληνικές θάλασσες …. κατευθείαν στο πιάτο σου!

Για δύο μέρες, η καρδιά της θαλάσσιας γαστρονομίας θα χτυπά στην Ελευσίνα! 

Καταξιωμένοι σεφ θα μυήσουν μικρούς και μεγάλους στα μυστικά της μαγειρικής με εκλεκτές πρώτες ύλες κατευθείαν από τη θάλασσα. Από μαγειρικές επιδείξεις, συνταγές υψηλής γαστρονομίας, wine pairing και καινοτόμες μεθόδους μαγειρικής μέχρι παραδοσιακές συνταγές και μαγειρική για παιδιά και παραδοσιακά δρώμενα, είναι σίγουρο ότι αυτή η γιορτή ψαριού θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό!

Σας καλούμε όλους σε αυτή την ιδιαίτερη γαστρονομική διαδρομή με ψάρι και θαλασσινά!

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
10:30πμ-10:45πμ
Χαιρετισμός Δημάρχου Ελευσίνας και ανάπτυξη του προγράμματος των εκδηλώσεων από τον Τάσο Τόλη (σεφ).
10:45πμ-11:50πμ
Μαγειρικές επιδείξεις, παρουσιάσεις συνταγών, φιλετάρισμα και food style (Εστιατόρια Ελευσίνας / τοπικοί σεφ / ΙΕΚ Αναβύσσου).
12:00μμ-12:50μμ
Παιχνίδι αναγνώρισης ψαριών.
1:00μμ-1:50μμ
Παρουσίαση μενού με παραδοσιακές συνταγές με ψάρι και θαλασσινά από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της Ελευσίνας.
2:00μμ-2:50μμ
Μαγειρεύουμε μεζέδες με θαλασσινά - Διάλειμμα με ούζο.
3:10μμ-3:50μμ
Μαθητές σχολών μαγειρικής μαγειρεύουν ελληνική δημιουργική κουζίνα με ψάρι και θαλασσινά, με νέες τεχνικές (ΙΕΚ Αναβύσσου).
3:40μμ-4:50μμ
Εστιατόρια Ελευσίνας μαγειρεύουν παραδοσιακά με θαλασσινά και ψάρι.
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
10:30πμ-11:20πμ
Μαγειρικές επιδείξεις, παρουσιάσεις συνταγών, φιλετάρισμα και food style (Εστιατόρια Ελευσίνας / τοπικοί σεφ / ΙΕΚ Αναβύσσου).
11:30πμ-12:20μμ
Μαθητές σχολών μαγειρικής μαγειρεύουν ελληνική δημιουργική κουζίνα με ψάρι και θαλασσινά, με νέες τεχνικές (ΙΕΚ Αναβύσσου).
12:30μμ-1:20μμ
Μαγειρική επίδειξη συνταγών με ψάρι και θαλασσινά.
1:35μμ-2:25μμ
Μαγειρεύουμε φιλέτα ψαριού χωρίς φωτιά - Συνδυασμός κρασιού με ψάρια και θαλασσινά.
2:40μμ-3:30μμ
Παρουσίαση συνταγών ψαριού και θαλασσινών μαγειρεμένα με υπερήχους.
3:40μμ-4:50μμ
Εστιατόρια Ελευσίνας μαγειρεύουν παραδοσιακά με θαλασσινά και ψάρι - Συνδυασμός κρασιού με ψάρια και θαλασσινά.
5:00μμ-5:40μμ
Παρουσίαση μενού με παραδοσιακές συνταγές με ψάρι και θαλασσινά από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της Ελευσίνας.
Μετάβαση στο περιεχόμενο